Efter inspirations och kokboks racet i veckan är det då fredagsmiddag, och vad passar väl bättre så här i början på Oktober än ett ”Oktoberfest tema” .
Börjar med korvar, skinkor och lite Manchego ost( just osten kanske inte så typisk på en Oktoberfest men gott 🙂
Huvudrätten blir sedan kalvschnitzel med citron och kapris. Hann inte syra surkål utan det får bli lite crossover, jag vill mer åt känslan ..
Kalvschnitzel
Panering
3 ägg
3 dl mjöl
3 dl ströbröd
———————————
800 gram Kalvinnanlår
Salt,peppar
Smör och olivolja att steka i
———————————-
Banka ut eller be din slaktare banka ut kalvköttet.
Dubbelpanera Schnitzeln i mjöl, sedan doppa i uppvispat ägg för att slutligen panera i ströbröd.
Salta och peppra.
Stek på medelvärme rikligt med smör och olivolja.
Servera med citronskivor och kapris.