Mitt i veckan, mörkt,regnigt och dags för en god middag ! Mysigt med öppen spis och det tycker katten också…..
Jag är supersugen på Oxrullader men det är inte Emma… – vi får helt enkelt ”leka” restaurang och ha flera rätter.Emma beställer lammrostbiff med ” Bea-sås” . Vi andra äter -; just det ; Oxrullader ! Men i stället för klassisk fyllning testar jag svamp och ädelost….
Oxrullader med ädelost och svamp
6-8 champinjoner
200 gram kvibille gräddädel
2 vitlöksklyftor
1/2 kruka färsk persilja
Salt,Peppar
Hacka champinjoner , vitlök och ädelost.Blanda med persilja och peppar.
Lägg röran i lövbiff och rulla ihop och fäst med rullad nål eller tandpetare.Stek i smör tills rulladerna får fin yta . Tillsätt grädde , vatten kalvfond och buljongtärning . Låt puttra ihop – tillsätt soja och smaka av med saltning peppar.
Servera med klyftpotatis och mozzarellasallad ( det funkar även till Emmas Lamm och Bea 🙂 )
..men Emma kör Lamm rostbiff med ” Bea” 🙂 ( 65 grader innertemp)