Att komma hem efter jobbet en kall, mörk Oktoberkväll och hitta en korg nyplockade Trattkantareller utanför ytterdörren – det är lycka ! Vilken tur att man har underbara vänner som vet vad som är viktigt här i livet . Tusen tack snälla Marie !
Det får bli Kantarell & Västerbottenpaj , gott i sin enkelhet och supergott tillbehör även till skaldjur .
Kantarell & Västerbottenpaj
Pajdeg
100 gram
100 gram vetemjöl
2 msk kallt vatten
Fyllning
200 gram kantareller
1 vitlöksklyfta
200 gram västerbottenost
2 ägg
1 dl mjölk
1 dl grädde
Salt, svartpeppar
Blanda ihop smör och mjöl till en smulig massa.Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
Kavla ut degen i ett pajskal, nagga med gaffel och förgrädda i 200 grader ca 10 minuter.Låt svalna.
Rensa och förväll kantarellerna.Tillsätt smör och en hackad vitlöksklyfta och stek tills de fått färg.
Riv Västerbottenosten.
Vispa äggen och blanda med gräddmjölken.Tillsätt den rivna osten.
Fördela kantarellerna i det svala pajskalet och häll på ägg/ost blandningen.
Grädda i ca 30 minuter.Servera med en klick färskost, en grönsallad, -och eller till skaldjur 🙂