Open Kitchen är i London och självklart går vi och äter en riktig klassiker, Afternoon Tea. Finns det något mer Engelskt tro ? Jag som bott ett drygt år i England älskar de små goda cucumber sandwitchen , de goda små bakverken och självklart små goda scones med ”cornish clotted cream” och ”english jam”.
Det finns en del riktigt klassiska afternoon tea ställen i London men idag prövar jag och Emma; BB Bakery i Covernt Garden.De har hela det klassiska upplägget, inklusive Champagne men lokalen känns ändå lite modern med roliga modeteckningar som passar en shoppingsugen 14-åring.
Engelska Scones
4 dl vetemjöl
50 gram smör
1 1/2 dl grädde
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
Till pensling
grädde
————————————
Rör ihop de torra ingredienserna med rumsvarmt smör.
Tillsätt grädden och knåda till en smidig deg.
Platta ut degen till ca 2 cm tjock och ta ut rundlar med hjälp av ett mått eller glas. Lägg på en plåt och pensla med grädden.
Grädda i 225 grader ca 10 minuter tills scones fått fin färg.
Ät med grädde ( gärna clotted cream) smör och en god marmelad.