Nu är det riktigt Novembermörkt, -både när man går till jobbet och när man går hem.Lite ruggigt men mysigt och jag som älskar julen tycker det är så mysigt att den börjar närma sig .I city har redan julbelysningen kommit upp och nu har även jag tjuvstartad med julbelysning utomhus ! Visst är det mysigt !
Mörkt eller inte men nu är det måndag igen och då är det dags att vara kreativ med grönsaker.Jag älskar champinjoner, det är en lite underskattad svamp med så himla god smak. Idag gör jag en stuvning av champinjoner och spenat som jag sedan lägger som fyllning i Cannelloni. Hinner inte göra ”riktig” långkok tomatsås men hittar tomat på burk och lite annat som blir gott att koka ihop.
Canneloni med champinjonstuvning och tomatsås
Färska lasagneplattor
350 gram champinjoner
2 dl vispgrädde
1/2 dl vatten
1 lök
1 msk vetemjöl
100 gram bladspenat
75 gram riven parmesanost
salt,peppar, chiliflakes
————————————————–
Skala, dela och hacka löken.Rensa och dela champinjonerna. Bryn i olja och smör tills de fått lite färg.Pudra över/red av med vetemjölet Tillsätt snabbt grädden och koka sakta tills stuvningen tjocknat.Lägg i spenaten och parmesanosten och rör runt.Ställ att svalna.
————————————————-
1 burk krossade tomater
1/2 burk tomatsås
1 lök
1 vitlök
1 tsk honung
olivolja
——————————————–
Skala, och hacka löken. Fräs i olivolja i en kastrull någon minut. Finhacka vitlöken och låt fräsa med.Tillsätt de krossade tomaterna och tomatsåsen,salt och peppar och låt koka sakta ca 10 minuter. Tillsätt honung och smaka av med kryddorna.Låt koka ytterligare en stund.
——————————————–
Olja en ugnsäker form.Lägg ett lager tomatsås i botten.Lägg en klick champinjonstuvning på en färsk lasagneskiva.Rulla ihop och lägg med skarven ner på tomatsåsen.Lägg rullarna ganska tätt och täck sedan med tomatsås. Riv över lite parmesan och ställ in i uppvärmd ugn 200 grader ca 20-25 minuter.Servera med riven parmesan och valnötter.