Jag älskar skaldjur! Både supergott i sin enkelhet färska, men också underbart gott att använda i såser, röror och stuvningar.Tyvärr lite dyrt att köpa färska om du inte bor på västkusten där du fortfarande kan handla direkt från många fiskare.Ska du inte äta färska skaldjur utan tillaga dem så tycker jag att de frysta humrarna är riktigt bra! För en dryg hundring kan du köpa 2 härliga humrar.
Denna pastasås känns både lyxig och god, lite ” sting” i smaken av sherry och chili, och visst är det snyggt med de härliga klorna – både att äta innehållet och även det visuella !Vackert och gott !Pasta med Hummer
2 st humrar
1 lök
2 vitlöksklyftor
150 gram champinjoner
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
2 dl grädde
1 dl vatten
1 1/2 fiskbuljongtärning
2 msk sherry
1 tsk chiliflakes
Salt,peppar
Tillbehör
150 gram ruccola
6-8 körsbärstomater
färskriven parmesan
————————————–
Tina humrarna om de är frysta.
Skala och hacka lök och vitlök.
Rensa och dela champinjonerna.
Fräs lök och svamp i olja ihop med chiliflaksen. Tillsätt den hackade vitlöken sist och låt fräsa med någon minut. Rör i tomatpurén och låt fräsa med någon minut. Tillsätt tomatkross, grädde, vatten och fiskbuljong tärningar och låt koka sakta. Smaka av med sherry och peppar , ev salt. Låt koka ihop till en krämig sås.
Dela humrarna, ta ut och dela stjärtarna i mindre bitar. Ta av klorna och knäck men låt innehållet vara kvar.
Koka pastan och när den är färdig blanda ihop med den nu avsmakade och färdiga tomatsåsen.Blanda i ruccola och körsbärstomater i pastan.Fördela på varma tallrikar och lägg hummerköttet och klon på den varma pastan. Strö över parmesan.