Brysselkål med panchetta och chevre

Jag funderar över att försöka göra julmaten lite grönare. Lite mindre kött,lite mer grönt.Skinkan på julafton är såklart en självklarhet men till den behövs lite grönt. Jag testar därför att idag göra brysselkål men panchetta och bacon till kvällens revbensspjäll.IMG_1129.JPG

Brysselkål med panchetta och baconIMG_1130.JPG
500 gram brysselkål
1 rödlök
150 gram panchetta
200 gram chevre

salt,peppar
Smör att steka i
—————————-
Rensa brysselkålen och dela i hälften.
Koka hastigt upp i saltat vatten ca 5 min. Skala och hacka löken.
Stek panchetta ihop med löken tills den får lite färg.tillsätt brysselkålen med en klick smör och rör runt ordentligt. Koka ett par minuter tills brysselkålen känns ” al dente”.Tillsätt Chevren och bland runt .Smaka av med salt och peppar.

 

IMG_1133.JPG

Lämna en kommentar

Under Jul, Sallad, Tillbehör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *