Dagen före Sankta Lucia i Sverige,och vi har redan startat upp Luciafirandet både på jobbet och även på stan med Glögg och Lussebullar. Jag är såå glad att denna tradition finns kvar . ”Lusse lelle,- 11 nätter före jul ” vem vill inte bli serverad lussebullar och ljus till frukost nu i decembermörkret ?Imorgon får jag gå upp tidigt och lussa man och dotter 🙂
Dessutom fredag med fredagsmys.Massor av pasta kvar från gårdagens ” Spagge Med K” middag.Vi börjar med lite småsnittar med skagen och lax- gott…Sedan blir det italienska smaker med kyckling i en pastasås.
Pasta med kycklingsås
600 gram kyckling delad i bitar
1 lök
2 vitlöksklyftor
6- 8 champinjoner
3 del vispgrädde
2 kycklingbuljongbuljongtärninfar
10-15 basilikablad
5-7 soltorkade tomater
1 dl vitt vin
Salt,peppar
Till servering
Körsbärstomater, parmesanost
—————————————–
Skala och hacka löken och vitlöken.
Fräs lök,vitlök , champinjoner och kyckling i smör och olja.
Tillsätt vin , grädde , buljongtärningar, soltorkade tomater, basilika , salt och peppar och låt koka in minst 20/30 minuter.
Koka pasta och blanda ner i såsen .
Servera med körsbärstomater och parmesanost.