En fredag i mars och meteorologerna lovar vårvärme och sol i helgen. Kanske våfflor och kaffe i trädgården på söndag? ☀️Men först en härlig fiskmiddag så här på på fredagskvällen.Efter en inspirationsrunda i saluhallen blir det rödtunga och i dag är jag sugen på en riktig förrätt i stället för plock innan maten. Det får bli pilgrimsmusslor på en puré gjort på gröna ärtor och toppad med löjrom och lite riven pepparrot.
Pilgrimsmussla på grön ärtpuré och löjrom
Rapsolja att steka musslorna
200 gram gröna ärtor
1/2 dl vitt vin
1 dl grädde
Salt,peppar
Till servering
Löjrom
Riven pepparrot
Några droppar citronsaft
—————————-
Börja med ärtpurén. Koka.Koka ärtorna och sila bort vattnet.Häll på vin och grädde och koka några minuter. Mixa till puré och smaka av med salt och peppar.
Ta bort muskeln på sidan av musslan.Krydda musslorna med salt och peppar. Stek dem i rapsolja i en het stekpanna ca 35 sekunder på varje sida.Ta upp dem ur pannan och låt svalna.
Lägg en spegel av ärtpurén på en tallrik.Dela musslorna på mitten och lägg på purén. Strö lite riven pepparrot på musslorna och sedan en klick löjrom. Droppa några droppar citronsaft över och njut.
Inspirationen hittar man alltid i Saluhallen, underbart att bara strosa runt en fredag lunch !