För att kunna vara med och delta på luncher och middagar är det ibland skönt att kunna förbereda mat och efterrätter. Denna cheesecake med hallon och vit choklad är perfekt att plocka fram ur frysen några timmar innan servering och smakar underbart gott enligt Kak & tårt älskaren Emma.
Hallon cheesecake
250 gram digestive kex
125 gram smör
3 dl grädde
250 gram mascsrponeost
200 gram philadelfiaost
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl socker
100 gram vit choklad
200 gram hallon
Till dekoration
Hallon
———————————
Krossa kexen i matberedare.Smält smöret och blanda ner i kexsmulorna så du får en smulig massa.Tryck ut i en form med löstagbar kant.Ställ in i kyl och låt vila ca 30 minuter.Förgrädda sedan 10 minuter i ugn 175 grader.Ta ut och låt svalna.
Vispa grädden ihop med vaniljsocker.Blanda philadelfiaost , mascarpone och socker i en Anna bunke.Smält chokladen över vattenbad och låt sedan svalna något.
Blanda försiktigt ihop grädden med mascarponenlandningen.Vänd försiktigt ner den smälta chokladen.Blanda ner hallon och rör till en jämn smet.Häll över smeten i formen med kexbotten och ställ in i frysen. Ta ut ur frysen någon timme innan servering och dekorera med färska hallon.