Macaroni and cheese, – makaroner i en ostsås är en klassisk Amerikansk favoriträtt som såklart även har blivit sonens nya favorit här under hans tid i USA.Självklart måste vi prova denna. En vällagrad cheddarost från Arizona används för att sätta smak på rätten.
Mac ”n” cheese
4 dl macaroner
1 ägg
3 tsk smör
2 dl mjölk
1/4 dl mjöl
1/2 tsk senap ( efter smak)
250 gram riven mogen cheddarost
Salt,peppar
————————————-
Koka makaronerna. När de är klara – sila av och ställ åt sida.
Gör en sås genom att smälta smöret sakta och vispa i mjölet , tillsätt mjölken och vispa slät. Ta 1/4 av såsen och vispa ihop med ägget utan att ägget kokas, vispa i resten av såsen samt den rivna osten. Smaka av med salt, svartpeppar och ev lite senap.
Blanda sås och makaroner och servera direkt.
Efter en spännande tur till Niagara fallen där vi testade båtturen ” Maid of The mist” – blir det perfekt att låta sonen laga ihop en ”Mac ”n” cheese!