Efter några dagar i fina staden Boston åker vi ner mot Cape Cod eller som det lokalt kallas i Boston ” The Cape” för sol, bad , och inte minst för att fira 4th of July. Cape Cod blir direkt en ny favorit ! – Fantastiska hus och gott om bra restauranger med mycket skaldjur på menyn.
Idag blir det den lokala favoriten Clam chowder soup, en musselsoppa eller stuvning ( chowder)med bla potatis och sidfläsk i – jättegott!
Clam Chowder soup
350 gram musslor i lake
4 potatisar
1 lök
2 vitlöksklyftor
4 stjälkar blekselleri
100 gram rimmat sidfläsk
6 dl grönsaksbuljong
2 1/2 dl grädde
1 msk maizena majsstärkelse
1 citron
2 msk hackad Persilja
Salt, peppar
————————————–
Sila av musslorna men spara spadet.
Skala potatis , lök och vitlök. Dela potatisen i tärningar och finhacka lök och vitlök.
Skär sellerin i strimlor och strimla fläsket.
Stek fläsket i en kastrull och tillsätt potatis , lök, vitlök och selleri när fläsket fått lite knaprig yta och färg.Rör runt grönsakerna blan fläsket någon minut och tillsätt sedan musselspadet och buljongen.Låt koka sakta tills potatisen är nästan mjuk.
Tillsätt grädden och låt koka upp, red av med maizena.Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Innan servering , lägg i musslorna och värm upp.Servera med finhackad persilja och med ett gott bröd till , alternativt brödkrutonger.