Jag fortsätter på tema Kantareller eftersom det är en sådan underbart god smak ! Denna pannbiff som är gjord med mycket grädde i färsen sägs heta Prins Bertils pannbiff och nog är det en pannbiff för både slott och koja.👸👹
Pannbiff med kantarellröra
Pannbiffarna
2 äggulor
2 dl grädda
Salt,peppar
Smör att steka i
sås
1 1/2 dl grädde
1 msk kalvfond
—————————-
300 gram kantareller
1 gul lök
2 dl grädde
1/2 kycklingbuljongtärning
Salt,peppar
——————————-
Skala och hacka löken.Rensa kantarellerna och förväll dem i varm panna tills det mesta vattnet kokat bort.Tillsätt en rejäl klick smör och stek en stund. Lägg i löken och stek tills de fått lite färg.Tillsätt grädde och kycklingbuljong och koka ihop till en röra, smaka av med salt och peppar.
Blanda färsen med äggulorna och tillsätt sedan grädden , lite i taget och blanda ordentligt. Salta och peppra och låt gärna stå en stund i kylskåp.Forma till 8 små biffar. Stek i smör på båda sidor och tillsätt sedan grädden och kalvfonden Låt puttra sakta tills biffarna är klara.Servera med kokt potatis och kantarell röran.