En härlig lördag sista Oktober med strålande fint höstväder.Det blir mörkare och mörkare i vårt land den här årstiden och klocka 4.00 är det dags att gå in och tända ljus och gärna en brasa i öppna spisen.Emma äntligen lite bättre och vi firar idag den födelsedag som försvann förra veckan 🙂 Rårakor med löjrom står på menyn som förrätt – så svenskt , så enkelt att göra och så gott!
Rårakor med löjrom
6 potatisar
1 rödlök
200 gram löjrom
1 dl gräddfil eller creme fraiche
—————————-
Låt rommen rinna av i en finmaskig sil i ett par timmar.
Skala och finhacka löken.Skala och Riv potatisen, krama ur vätskan och salta och peppra.Hetta upp smör i en panna på lite varmare än medelvärme. Dela den rivna potatisen i 4 delar , platta ut och stek i pannan tills de blir guldbruna, ca 3-4 minuter på varje sida. De ska bli lite frasiga i kanterna. Lägg på hushållspapper för att bli av med överflödigt fett.Servera med löken, gräddfilen och löjrommen och njut ! Underbart gott till ett glas champagne.
Höst och snart November -klar luft och vackra färger i naturen !