Pasta med rökt lax & Mascarpone

Första jobbdagen efter  2 1/2 veckors ledighet är nu  avklarad och väl hemma får vi bli ”Januari-kreativa” i vår matlagning och äta ur det som finns i kyl och frys. Rökt lax kvar som måste användas och vi gör en enkel citrondoftande pasta med laxen och Mascarpone ost. Gott tyckte Emma !img_7639

Pasta med rökt lax & Mascarpone

200 gram rökt lax

8-10 körsbärstomater

150 gram Mascarpone ost

Rivet skal av 1 citron

1 msk persilja

1 dl riven parmesan

salt,peppar

400 gram pasta

———————————————–

Sätt på pastan. Dela körsbärstomaterna och ta ur kärnorna. Stek snabbt i olivolja, salta och peppra och låt svalna.

Blanda Mascarpone osten med rivet citronskal, parmesan och persilja och blanda i tomaterna när de svalnat.

Dela laxen i bitar. Koka pastan.

När pastan kokat klart, sila av och blanda med ost blandningen. Blanda försiktigt i laxen och servera med parmesan.img_7638

img_7640

 

Lämna en kommentar

Under Fisk & Skaldjur, Pasta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *