En vintrig söndag och jag är sugen på långkok men det är Januari och frysen ska ätas ur:) Gör i alla fall en mustig tomatsås på morgonen som får koka till sig under dagen.Till det parmesan & Panko panerad kyckling och en god svamprisotto.
Parmesan panerad kyckling och tomatsås
4 kycklingfiléer
Panering
2 ägg
3 dl pankoströbröd
1 dl finriven parmesan
Salt, peppar
Till gratinering
1 mozzarellaost
Tomatsås
1/2 lök
2 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 tsk socker
1 tsk basilika
Chiliflakes
Salt,peppar
——————
Gör tomatsåsen först.Skala och hacka lök och vitlök och fräs i olivolja några minuter.Tillsätt de krossade tomaterna,tomatpuren,sockret och kryddorna.Låt småputtra minst 30 minuter.
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och panera i Mjöl – ägg och sist Panko blandat med parmesan och salt,peppar.Stek i smör och olja tills de får fin stekyta och gör sedan färdigt i ugn 150 grader ca 10-15 minuter.Riv mozzarellan och fördela över kycklingen. Gratinera några minuter och servera sedan med tomstsåsen.
Idag åker julen ut och Pepparkakshusen rivs.Nu ser vi fram emot våren🌷🌸