Emma vill testa nytt och hittar ett recept på en ” layer cake” som smakar sommar och sol.Den syrliga lemoncurden ihop med vit chokladpannacotta och färska bär är helt oemotståndlig! Se till att börja i god tid med pannacottasmeten som ska vila i kylskåp ca 5-6 timmar.
1 pkt färdiga tårtbottnar( sockerkaka)
1 burk lemoncurd
1 1/2 liter färska jordgubbar
1 dl färska blåbär
1 dl koncentrerad flädersaft
Vita chokladpannacottan
4 gelatinblad
8 dl vispgrädde
400 gram hackad vit choklad
1/2 tsk vaniljsocker
———————-
Börja med att göra pannacottan.
Lägg gelatinblad i kallt vatten.Värm grädden( koka inte)Rör ner gelatinblad och choklad och rör ihop till en jämn smet.Sila av och låt stå i kylskåp 5-6 timmar.
Del 1 liter jordgubbar och blanda med flädersaften.Ställ svalt.Innan montering- sila av saften.
Montering
Vispa pannacottan med elvisp så den blir fast.Fyll en spritspåse.Lägg en botten på ett tårtfat, spritsa pannacottan längs bottens kanter.Fördela lemoncurden i mitten som ett jämt lager.
Lägg på den andra botten och spritsa pannacottan längs kanten.Lägg de marinerade jordgubbarna i mitten och spritsa pannacottakräm ovanpå och jämna ut.
Lägg på sista botten och tryck försiktigt.Spritsa pannacottan längs kanten och i mitten och bred ut till ett jämt lager.Garnera med bär och pudra över florsocker.