Födelsedagsmiddag med helstekt Oxfilet och rödvinssås

Idag fyller ” Lillis” 16 år och det firar vi med helstekt oxfilet och en sötsyrlig rödvinssås.Haricovert med baconröra blir gott till.

Helstekt Oxfilet

6 pers

1,4 kg Oxfilet

Salt, peppar

——————-

Sätt ugnen på 150 grader och skär försiktigt bort hinnor och ev senor.Salta o peppra och sätt i en stektermometer på 55 grader.Baka i ugn ca 40 minuter. Ta ut vid 55 grader och lägg in i smörpapper ca 15 minuter innan servering.


Sötsyrlig rödvinssås

1 liten lök

2 vitlöksklyftor

3-4 timjankvistar

Olivolja

4 dl rödvin

4 dl vatten

3 msk kalvfond

2 msk socker

3 msk balsamvinäger

Maizena att reda av med

Salt, peppar

——————-

Skala och hacka lök och vitlök och fräs i olja ihop med timjankvistarna ett par minuter.Blanda i sockret .Tillsätt vin, vatten, kalvfond samt balsamvinäger och låt sjuda tills ca hälften återstår.Sila av och låt koka upp. Tillsätt maizena utrört i vatten och sjud ett par minuter.Tillsätt en smörklick innan servering och vispa slät.


Sweet 16 ❤️


Fräs lök och bacon.koka haricovert och blanda med baconröran.Salta och peppra.


Lämna en kommentar

Under Kött, Tillbehör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *