Efter nästa 3 dygn med magsjuka i huset behöver vi snäll mat och det finns inget bättre än lite kokt fisk med ris.För att få lite smaker så kokar jag fisken i en vitvinsås och mixar en färs på lax som stoppas i fiskeulladerna.
Rödspätta med laxfärs i vitvinsås
8 rödspätta filéer
Laxfärs:
300 gram lax
1 ägg
1/2 dl grädde
Salt,Peppar
Sås:
1 liten gul lök
2 dl vitt vin
3 dl grädde
2 msk fiskfond
Cayennepeppar
Vitpeppar
—————-
Gör laxfärsen, mixa lax med övriga ingredienser , salta och peppra.
Såsen: skala och hacka löken och fräs i smör i en traktörpanna tills den blir lite mjuk, tillsätt vinet, grädden och fiskbuljongen och låt småkoka, smaka av med cayennepeppar, peppar och ev salt.
Bred laxfärsen över rödtungafileerna och rulla ihop.Fäst ev med tandpetare.Sjud fisken i såsen i 7-10 minuter.Om det blir förs över så forma med en sked och låt koka med i såsen.Servera med ris.
Efter 3 dygns magsjuka blir det drink av avslagen coca Cola 😂Nobeldagen och ute faller snön vackert ❄️🌧Nu börjar det kännas att julen närmar sig !