Det blir ju en hel del grillande så här års och något som otroligt gott och enkelt är att marinera kött och grilla på spett. Eftersom olika kött behöver olika lång tid på grillen tycker jag det är svårt att göra mixade spett och få bra grillning på alla delar. Vi brukar därför grilla fläsksköttspett för sig, kycklingspett för sig oxköttspett för sig etc. Gästerna kan sedan få ett spett av varje köttslag i stället för allt blandat på ett.
Denna marinad är god för oxkött / typ rostbiff eller annan biff.Låt marinera minst ett par timmar för att få bra smak eller gärna över natten.
Marinerade rostbiffspett
ca 1 kg kött, rostbiff, entrecote eller ryggbiff
1 dl olivolja
1-2 msk soja
2-3 klyftor vitlök
5 msk mango chutney
3 lagerblad
några kvistar rosmarin
salt,peppar
Grillkrydda
——————————————————————
Dela köttet i tärningar.
Blanda ihop marinaden, finhacka vitlöken, bryt söner lagerbladen,hacka rosemarinen och blanda med olja och mangochutney.
Lägg i köttet och marinera.Trä upp köttet på spett och grilla.