Blommande Syrenbersåer.När du går förbi och insuper den härliga doften tas du lätt tillbaka till skolavslutningen i ett varmt klassrum med festklädda välfriserade elever och en nöjd lärarinna som alla snart ska gå på ett långt sommarlov.Slutade vi tidigare i skolan då ? Var sommarlovet inte lite längre,och lite varmare och soligare ?
Syrenerna kommer vara utblommade till skolavslutningen i år men blomningen följs av de härliga pionerna.
När den första pionen blommade drack min mormor alltid champagne i trädgården,-en underbar tradition som vi tagit med oss, men även om Pionen inte slagit ut ännu tar jag ett glas mousserande idag för att fira det fina vädret och för sonens betygsbragd i matte och för att devisen ” slit lönar sig” funkade i det här fallet !
Vi firar med en härlig sommarsallad med ugnsrostad prosciutto, färsk sparris och mozzarellabollar för att alla tillfällen att fira måste tas !
Sommarsallad med ugnsrostad Prosciutto
12 skivor prosciutto
10 körsbärstomater
250 gram sallad , jag väljer såklart sommarblandning i dag 🙂
200 gram sparris
1 dl riven parmesanost
2 msk olivolja
10-1 blad basilika
1/1 citron
2 tsk brunt socker
——————————————————————
Blanda en dressing på olivolja, pressad citron ,socker och basilika.
Lägg Prosciutton på bakplåtspapper på en långpanna med lite olivolja. Halvera tomaterna och lägg dem bredvid.Skvätt över lite olivolja och peppra och salta.Ugnsrosta i 175 grader ca 20 minuter tills skinkan är lite knaprig.
Fördela sallad och sparris på ett fint fat. Lägg på prosciutto och de ugnsstekta tomaterna. Lägg ev på ytterligare lite färska körsbärstomater och mozzarella. Häll över dressingen och den rivna parmesanen och servera.