Vad hände med Sommaren ? Efter denna fina försommar är det nu en konstant temperatur på ca 10-12 grader och ihållande regn. Det krävs både levande ljus och öppen spis för att få mysfaktor i vardagen så här ett par veckor innan semestern. Kanske är det menat som en välbehövlig paus i grillandet 🙂
Kyckling kan verkligen varieras i det oändliga.Något som är riktigt gott och enkelt är att banka ut den och dubbelpanera till en schnitzel.Det blir ett budgetalternativt till kalv och kycklingköttet blir oerhört mört.Gott till en fräsch sallad och färskpotatis.
Kycklingschnitzel
4 kycklingfileer ( alt färdigskivad kyckling som finns att köpa)
2 ägg
Mjöl att panera i
Ströbröd att panera i
smör att steka schnitzeln i
salt,peppar
————————————————————————-
Om du inte köper färdig tunnskivad kycklingfile,- lägg kycklingen mellan 2 bakplåtspapper och banka ut till ca 1 cm tjocklek.
Vispa ihop äggen och lägg i en djup tallrik.
Börja med att vända kycklingen i mjöl, vänd sedan ner i det vispade ägget och vänd sedan runt i ströbrödet.
Värm en panna och stek schnitzlarna i rikligt med smör på båda sidor tills de fått fin färg.Salta och peppra på båda sidor.