Nu har den underbara värmen kommit tillbaka och jag hoppas den håller i sig länge ,länge,länge !
Den här årstiden är grönsakshyllorna proppfulla med goda sommarprimörer ; Färskpotatis, rödbetor,sparris små goda sockerärter , ja nu måste vi passa på att frossa i färska grönsaker för att ladda vitaminer inför hösten och vintern.
Salladen idag blir matig med färskpotatis och bacon och som sås gör jag en liten senapsdressing med krämig äggula i och massor persilja.
Sallad med Sommarprimörer
150 gram blandad sallad
50 gram färsk spenat
8 st körsbärstomater
1 knippe sparris
2 kokta rödbetor
10 st små färskpotatisar
6 champinjoner
I paket bacon
en bit parmesan
Dressingen
2 st schalottenlökar
2 msk olja
1 tsk vitvinsvinäger
1 äggula
1 tsk dijonsenap
2 msk finhackad persilja
salt,peppar
———————————————————-
Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.
Skölj sallad och tomater, och dela tomaterna i halvor.
Koka potatis och sparris ( och rödbetorna om inte de redan är kokta men det tar lite tid så bra att ha gjort innan)
Stek baconet ihop med champinjonerna som du delat.
Låt grönsakerna och baconblandningen svalna.
Skiva den kokta potatisen och dela rödbetor och sparris.
Blanda försiktigt ihop allt i en skål.
Riv parmesan grovt över innan servering och servera med dressingen bredvid.