Höstterminen hinner knappt börja förrän förkylningar och halsont börjar.
Mycket sovtid för att bli frisk men för att ha något att göra på em svänger dottern ihop en härlig halloncheese cake- det är ju trots allt ” Lill lördag”
Hallon Cheese Cake
Botten
250 gram digestive kex
100 gram smör
Fyllning1
450 gram philiadelfiaost
200 gram hallon
3 ägg
1 1/4 dl strösocker
Fyllning 2
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
—————————————-
Smula sönder kexen. Smält smöret och blanda i kexsmulorna. Tryck ut i en kakform.
Grädda 8-10 minuter i 175 grader.Ta ut och låt svalna.
Kör ingredienserna till fyllning 1 i mixer till en jämn smet och häll i formen.
Grädda i 175 grader i 25-30 minuter.
Blanda ihop fyllning 2 och häll i formen och grädda ytterligare 5 minuter.Låt svalna och ställ in i kylen.