Tortelloni med kronärtskockor & Ricottaost

M som i Måndag och M som i ”Meatfree” 🙂 Med barn som ska iväg på träning känns det bra att köra  pasta med vegetariska fyllningar  smakrika såser.Efter lite dividerande med dottern som verkligen helt köper det här med köttfria måndagar, blir det Tortelloni fyllda med kronärtskockor och ricotta och till det en tomatsås med zucchini och lite grädde i, en bra uppladdning inför många timmars gymnastikträning efter en lång skoldag.IMG_9660.JPG
Tortelloni med Kronärtskockor & Ricotta
Pastadeg
3 ägg
300 gram vetemjöl
———————————
Kör snabbt ihop mjöl och ägg i en matberedare. Lägg degen att vila i en plastpåse en stund.
Fyllning
1 burk kronärtskocksbottnar
2 msk citronsaft
100 gram riven parmesanost
200 gram ricottaost
2 äggulor
Salt, peppar
———————————-
Koka upp kronärtskocksbottnarna i citronvatten och låt sjuda några minuter.
Finhacka bottnarna och blanda med övriga ingredienser.
Kavla ut pastadegen i en pastamaskin.skär bitar som är ca 12 cm i fyrkant.lägg på en klick fyllning och vik ihop till ett knyte. Placera på mjölat underlag och koka sedan knytena i saltat vatten ca 8 minuter.
Såsen
1/2 zucchini
4 tomater
2 msk kalvfond
2 dl vatten
2 dl vispgrädde
Salt peppar
Smör att steka i
——————————-
Skala och finstrimla zucchinin. Fräs i smör ett par minuter under omrörning.
Skålla och skala och dela tomaterna. Blanda sedan med kalvfond, grädde, vatten och salt, peppar.
Koka ihop såsen och blanda innan servering ner zucchinin.
Servera knytena med såsen och riven parmesan.IMG_9659.JPG

Lämna en kommentar

Under "Meatfree Monday", Vegetariskt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *