En av barnens absoluta favoriträtter är timjanmarinerad lammrostbiff med både rödvinssås och bearnaise sås.
Jag brukar börja förbereda köttet redan på morgonen. -Plastpåse, i med olivolja, massor med skivade vitlöksklyftor och timjan- i med lammrostbiffarna ( ca 1 rostbiff/per person) och gno runt så allt blir marinerat- låt ligga i kylen under dagen och ta fram ca 1 timme så det blir rumstempererat innan du börjar steka köttet.
Timjanmarinerad lammrostbiff
1 lammrostbiff/person
Olivolja
Vitlök, timjan
salt, peppar
——————————————
Marinera under ett par timmar.
Låt ligga i rumstemperatur under minst 1 timme.
Bryn i het stekpanna.
Stek färdig i ugn 175 grader med ugnstermometer tills innertemperaturen är 64 grader. Ta ut och låt vila 10 minuter.
Servera med rödvinssås, bearnaises sås , potatisgratäng och sallad.
På Påskdagen prövade jag ditt recept på timjanmarinerad lammrostbiff med potatis-och jordärtskockegratäng.Helt underbart god tillsammans med en Terra de Brolio!
Daniel Senior