Goda ostarna blir ostsås till kasslergratängen

På väg hem från bussen ser naturen ut som en tavla målad med alla röda ,gula och gröna toner som finns, och när jag kommer hem har Emma varit ut och fotat hösten.IMG_0281.PNG
I kylskåpet finns det lite goda ostar kvar från helgens ost tallrik !IMG_0270.JPG
Perfekt bas att göra en smakrik och god ostsås på. Hittar en kassler i kylskåpet och en zucchini – jag gör en gratäng på dessa som får gratineras med goda ostsåsen. IMG_0278.JPG

Kasslergratäng med goda ostsåsenIMG_0275.JPG

400 gram kassler
1 zucchini
1 msk smör
1 msk mjöl
3 dl grädde
1 dl vatten
150-200 gram riven ost – gärna blandade smaker
Salt,peppar
—————————————–
Smält smöret och blanda med mjölet , tillsätt vatten , grädde och buljong och låt sakta sjuda ca 10 min, tillsätt den rivna osten och låt smälta ner på låg värme . Smaka av med salt och peppar.
Skär kasslen och zucchinin i skivor och varva i en ugnsäker form. Häll på ostsåsen och gratinera i 15 min i 225 grader,servera med pasta  och en god grekisk sallad till.

IMG_0279.JPGIMG_0273.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Under Kött

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *