Ibland har man bara inte matinspirationen.Mycket på jobbet , mycket i skolan och sedan träning för Emma , och mannen på jobbresa.-Det blev spagetti och köpekötbullar, jo men visst , det är bra ha fått litet lager i frysen:)
Lite senare blir jag sugen på något litet gott,-min man brukar kalla det ” nugglig”.Jag har tomater, basilika och en någon dag gammal baguette hemma – perfekt att göra en god liten Bruschetta av!
Bruschetta
4 tomater
1/2 kruka basilika
1 scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
Olivolja
Baguette
Salt, peppar
——————————-
Skölj och dela tomaterna i små bitar.skala och hacka scharlottenlöken fint. Hacka basilikabladen grovt.Blanda alltihop och smaka av med salt, peppar och några droppar god olivolja.
Dela baguetten i skivor och rosta i ugn 250 grader på båda sidor.Gnid vitlöksklyftan på en sida på de rostade brödskivorna och droppa sedan över lite olivolja.Lägg på tomatröran och njut 🙂