Löjromssnittar

Fredag ! Denna härliga veckodag där man har hela helgen framför sig på ett så härligt sätt. Jag startar upp helgen genom att ta båten i stället för tunnelbanan hem. Snön ligger vit på taken och Stockholm ser ut som en sagostad från vattnet.Magiskt bra start på helgen.Middagen startar vi sedan upp med snittar och mousserande. Vad är enklare och godare än små Löjromssnittar med gräddfil och finhackad rödlök?IMG_2351.JPGLöjromssnittarIMG_2345.JPG

4 skivor gott formbröd

100 gram löjrom
1/2 rödlök

2 msk gräddfil

Lägg löjromen i ett kaffefilter och låt all vätska rinna av.
Finhacka rödlöken och lägg i kallt vatten ca 20 minuter.sila bort vattnet ordentligt.
Stansa ut små rundlar med en stans eller ett litet glas.Stek brödrundlarna i rikligt med smör i en stekpanna.Låt svalna.
Lägg en klick löjrom på varje rundel och toppa med en liten klick gräddfil och lite finhackad lök. Dra några drag med svartpepparkvarnen och njut av snittarna och av helgen som kommer !

IMG_2350.JPG

Trevlig helg från ett vintrigt,underbart vackert Stockholm !

IMG_2344.JPG

Lämna en kommentar

Under Fisk & Skaldjur, Plock, Röror och plock, Smörgåsar, Svensk husmanskost

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *