Från restaurangen PA &Co i Stockholm kommer denna dessert som numera är en riktig svensk klassiker! Här i orginalversionen från kokboken ”Rocky food” som var ett samarbete mellan H&M och PA 1993 med underrubriken ” Jeansgenerationens egen kokbok”.
Gino
2 Kivi
20 färska jordgubbar
2 bananer
150 gram vit chocklad
Till servering
1/2 liter vaniljglass
——————————–
Sätt ugnen på 275 grader- övervärme/ grill.Skala Kivi och dela i mindre bitar.Skala och dela bananerna.Dela jordgubbarna.Lägg frukten i en ugnsäker form .Riv chockladen och fördela den över frukten så jämt som möjligt.Ställ formen i ugnen en fals ovanför mitten och gratinera 2-4 minuter eller tills chokladen fått fin färg.Servera genast med vaniljglass.
Jag får hjälp av Svea som energiskt river chokladen 🙂
Ett härligt kokbokssamarbete redan på1990-talet !