Efter en helt underbar helg med mat och fest som igår avslutades med en fantastisk grillad entrecote och hemgjord ”Beasås”, känns det idag underbart gott med en ”vanlig” ”Meatfree” pasta.Till tomatsåsen använde jag en chiliolja som jag fått och som ger tomatsåsen en helt underbar smak !
Spagetti med chilidoftande tomatsås, zucchini och mozzarella
2 burkar körsbärstomater på burk
1 zucchini
1 lök
2 vitlöksklyftor
2 mozzarellaostar
100 gram parmesan
1 msk chiliolja
1/2 msk socker
15-20 blad basilika
Salt,peppar
————————————
Skala och hacka lök och vitlök.Fräs i olivolja.Hacka hälften av basilikan och lägg i lökfräset. Blanda.Blanda i sockret och häll sedan på burktomaterna.Riv över mer basilikablad, salta, peppra och häll på chilioljan .Låt koka sakta 10-15 minuter. Rör om då och då.
Skala zucchinin och skiva i skivor.Fräs i olivolja på hög värme så de får en fin stekyta.
Dela mozzarellan och riv parmesanosten.
Koka spagettin al dente enligt koktiden.Sila av och blanda ner i tomatsåsen.Rör runt ordentligt.Lägg i Zucchiniskivorna, hälften av mozzarellan och hälften av parmesanosten. Hacka i mer basilika och servera med mer riven parmesan och bitar av mozzarellan.