Stor gymnastiktävling i helgen och då måste bakas till föreningens kafé! Alltid praktisk när man ska göra mycket att göra i långpanna – därför bakar vi idag klassiska kärleksmums med mycket kokos på glasyren.
Kärleksmums
4 1/2 dl socker
225 gram smör
2 dl mjölk
2 msk vaniljsocker
1 1/2 dl kakao
2 tsk bakpulver
6 dl mjöl
Glasyren
75 gram smör
1/2 dl kakao
2 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
1/2 dl starkt kaffe
Garnering
1 1/2 dl kokosflingor
————————————–
Smält smöret. Blanda i mjölken i smöret och låt svalna.Sätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker pösigt och blanda sedan försiktigt i de torra ingredienserna.Rör försiktigt och blanda sist ner smörblandningen.Häll ner smeten i långpannan och grädda ca 20 minuter.Ta ut och låt svalna något innan du skär rent kanterna och sedan brer på glasyren och strör över kokosen.
Glasyren
Smält smöret och rör ner övriga ingredienser. Rör smeten slät och bred på kakan.Sikta över kokosen och låt svalna/stelna.