Onsdag ! Sol ! Mitt i veckan ! ” Lilla lördag”! ” Life is good”!
Så härligt att äntligen se solen igen! Jag älskar värme och borde nog leva på lite varmare bredgrader 🙂 En bra dag på jobbet efter en tuff start på veckan och värd en god middag och lite Rosévin- det är det där med vardagens guldkant och att hitta magin i de små sakerna. Mannen är ute och reser, men bästa dottern och hennes härliga pojkvän kör onsdagsmiddag/mys med ” mammi” . Jag går upp extra tidigt och lägger lammrostbiffen i vitlök och timjanmarinad innan jag drar till jobbet. Efter lammet blir det Lime marinerade jordgubbar med lättvispad grädde smaksatt med koncentrerad flädersaft som fanns kvar i frysen efter förra sommarens fläderskörd.Smakar sommar och jag älskar ordet som hela Maj månad står för – ” prospering” – En lång, härlig, varm sommar 🙂
Limemarinerade jordgubbar med vispad Flädergrädde
3/4 dl socker
1 lime – rivet skal + saft av halva
Flädergrädde
3 dl vispgrädde
1 1/2 msk koncentrerad flädersaft
Lite florsocker
———————————–
Riv skalet på limen. Dela och pressa ut saften från 1 halva. Blanda med sockret. Rensa och dela eventuellt jordgubbarna och blanda med lime sockret.
Vispa grädden ihop med flädersaften. Blanda i lite florsocker .