Studentmottagningar avlöser varandra och igår hade även Emma skolavslutning . Nu börjar ett långt sommarlov för henne, så härligt – kommer fortfarande ihåg känslan av ett ändlöst sommarlov med sol och bad 🙂 Hoppas även nutidens stressade barn får den härliga sommarlovskänslan !
Idag blir det Saltimbocca med massor av färsk salvia från trädgården , men gjord på kyckling i ställer för kalv.
4 kycklingfiléer
8 skivor prosciutto
Färsk salvia
1 dl vitt vin
3 dl grädde
2 msk kalvfond
Salt,peppar
Till servering
500 gram Pasta
——————————
Börja med att banka ut kycklingfiléerna.Lägg sedan 2 skivor prosciutto och salviablad på varje utbankad filé.Salta och peppra och vik ihop på mitten.
Stek i smör och olja tills de fått fin färg.Låt ligga kvar i pannan och häll på vin, grädde och fond och grovhackad Salvia Låt sjuda sakta tills kycklingen är genomstekt och såsen har blivit tjockare.Smaka av såsen med salt och peppar.
Koka pasta och sila av vattnet när pastan är klar.Ta upp kycklingen och blanda pasta med sås , låt koka in någon minut innan du serverar med Saltimboccan.