Strålande väder med 30 grader celsius och sol,men idag blir det inte sol och bad utan Shopping med stort S! -En av USA’s största shoppingmalls ligger i närheten och har dessutom ”summer sales” så dottern är taggad:) -6 timmar senare kommer vi ut i solen och åker med en inköpslista för kvällens middag vidare till en fantastisk mataffär.
Victors värd-mamma Marisa som kommer från Amerikas västkust men har bott även i Arizona, är en mästare på att laga mexikanskt och hon ska idag lära oss hur hon gör fyllda paprikor med en tomatillosås och till detta Picodegallo samt riktig mexikansk guacomole!
Picodegallo
1 Vit lök
4 Tomater
1 jalapenjo
1 knippe Koriander (Cilantro)
1 lime, saften
Vill du göra en riktigt god Guacamole så mosa ner 2 mogna Avokado i Picodegallion.
—————————
Finhacka allt utom avokadon till Picodegaloon och blanda i en bunke.Om du vill ha guacamole så blandar du i mosade avokado. Marisa gjorde hälften av röran till Guacamole och behöll resten so Picodegallio.
Kycklingröran
4 kycklingfiléer
Grön chili på burk
koriander (Cilantro )
Ordentligt med riven ost av lagrad Cheddartyp.
Koka kycklingen i vatten ihop med den gröna salsan och en näve Sallantro ( eller koriander) tills den är klar. Dela i små bitar och blanda med riven ost.
Fyll paprikor med röran. ( ska senare ugnsbakas i 225 grader)
Tomatillosås
2 vitlökar
2 jalapenios
4 tomatillos
1 vit lök
—————————-
Dela lök , tomatillos och jalapenio och lägg på en folieklädd plåt.Skär toppen av vitlökarna och lägg även dem på plåten. Baka insugna 200 grader tills allt fått fin färg.( tar ca 30-40 minuter)
Kör alla ingredienser utom vitlökarna i en foodprocessor.Tryck ut vitlökarna i såsen och mixa till en härlig sås.
Ugnsbaka de fyllda paprikorna tills de fått fin färg.Servera med tomatillosås samt Picodegallion och Guacamolen.
Koka kycklingen ! Underbart god Mexikansk middag efter en dag med ” Serious shopping”
Tusen tack Marisa för att du givit Victor ett magiskt år och för kvällens mexikanska hit! ❤️