Solig måndag ☀️och gott med vegetarisk pasta! Kronärtskockor har varit min favoritgrönsak sedan jag var liten och så gott i vegetariska såser.På den lokala affären var det demonstration på en ekologisk fårost – den var så god och den avgjorde vad det fick bli till middag idag!
Vegetarisk pastasås med kronärtskockor och fårost
200 gram kronärtskockor
30 gram purjolök
1 vitlöksklyfta
60 gram svarta oliver
150 gram fetaost
50 gram ruccola
1 burk tomater på burk
1 dl vitt vin
1 msk kalvfond
Olivolja
Chiliflakes
Salt,peppar
———————
Skala och dela purjolök och vitlök.Fräs o olivolja och tillsätt tomaterna, vinet och kalvfonden.Låt småkoka 15-20 min.
Dela och fräs lätt kronärtskockorna i olja tills de får lite färg. Lägg i tomatsåsen och tillsätt även oliverna. Puttra 5-10 minuter.
Koka pastan. Sila av pastan och blanda med såsen.Försela den delade fårosten över pastan och blanda lätt. Innan servering – blanda i ruccola och servera med parmesan.