Första jobbdagen efter 2 1/2 veckors ledighet är nu avklarad och väl hemma får vi bli ”Januari-kreativa” i vår matlagning och äta ur det som finns i kyl och frys. Rökt lax kvar som måste användas och vi gör en enkel citrondoftande pasta med laxen och Mascarpone ost. Gott tyckte Emma !
Pasta med rökt lax & Mascarpone
200 gram rökt lax
8-10 körsbärstomater
150 gram Mascarpone ost
Rivet skal av 1 citron
1 msk persilja
1 dl riven parmesan
salt,peppar
400 gram pasta
———————————————–
Sätt på pastan. Dela körsbärstomaterna och ta ur kärnorna. Stek snabbt i olivolja, salta och peppra och låt svalna.
Blanda Mascarpone osten med rivet citronskal, parmesan och persilja och blanda i tomaterna när de svalnat.
Dela laxen i bitar. Koka pastan.
När pastan kokat klart, sila av och blanda med ost blandningen. Blanda försiktigt i laxen och servera med parmesan.