Parmesan panerad Kyckling med Tomatsås

En vintrig söndag och jag är sugen på långkok men det är Januari och frysen ska ätas ur:) Gör i alla fall en mustig tomatsås på morgonen som får koka till sig under dagen.Till det parmesan & Panko panerad kyckling och en god svamprisotto.  

    
Parmesan panerad kyckling och tomatsås

4 kycklingfiléer

Panering

2 ägg

3 dl pankoströbröd

1 dl finriven parmesan

Salt, peppar

Till gratinering

1 mozzarellaost

Tomatsås

1/2 lök

2 vitlöksklyftor

2 burkar krossade tomater

1 msk tomatpuré

1 tsk socker

1 tsk basilika

Chiliflakes

Salt,peppar

——————

Gör tomatsåsen först.Skala och hacka lök och vitlök och fräs i olivolja några minuter.Tillsätt de krossade tomaterna,tomatpuren,sockret och kryddorna.Låt småputtra minst 30 minuter.

Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och panera i Mjöl – ägg och sist Panko blandat med parmesan och salt,peppar.Stek i smör och olja tills de får fin stekyta och gör sedan färdigt i ugn 150 grader ca 10-15 minuter.Riv mozzarellan och fördela över kycklingen. Gratinera några minuter och servera sedan med tomstsåsen. 

 Idag åker julen ut och Pepparkakshusen rivs.Nu ser vi fram emot våren🌷🌸 

 

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *