Fjällen när det är som allra bäst ! Strålande sol ! Någon plusgrad ,- påskhelgen börjar gå mot sitt slut.En härlig chili gjord på högrev kan avnjutas såväl hemma i stugan för många och sedan som rester i en termos eller i en morikka panna på fjället.-Risken när den står ute på natten i kylan på altanen är bara att den även lockar till sig fjällens vilddjur !
Jag gillar att göra mycket, det får aldrig vara för lite ! Den här chilin tjänar också på att koka sakta länge. Den blir absolut godast om du gör den ca 2 dagar innan den ska ätas så smakerna får mogna. Du kan 3-dubbla denna sats- då räcker den för ca 20 personer, gör du den som nedan så är det för 4-6 personer.
Ät den med pitabröd , sallad , tomater,gurka ,gräddfil och guacamole eller bara ensam med gräddfil.
Chili på högrev
1,5 Kg högrev delat i ganska små bitar
1 pkt bacon
2 gula lökar
2 morötter
5 st vitlöksklyftor
chili, antingen färsk eller i pulverform, jag har denna gång valt chiliflakes + chipotle paste på burk
2 msk riven ingefära
2 burkar krossade tomater
3 -4 dl ljust öl
2,5 dl kalvbuljong + smaka av – jag tillsatte sedan 1/2 oxbuljongtärning för att få mustigare smak
några msk rödvinsvinäger,- smaka av !
1/2 msk oregano
2 st lagerblad
1 msk honung
– Tillsätt på slutet lite färsk paprika, röd, gul i bitar
———————————————————————–
Fräs lök, vitlök och kött tills det fått stekyta, tillsätt övriga ingredienser, smaka av ! Och låt koka in, den blir bara godare ju längre den småkokar.
Servera antingen som typ tacos med sallad, gurka, tomat, gräddfil, guacamole med pitabröd , altiernativt enbart med gräddfil !
Hej Lena!
Vilken god chili, som vi fick hos Claes och Caroline igår, baserad på ditt recept! Ska vi ta med oss till Göteborg!
Trevligt att träffa er!
Ja men vilken härlig kväll med Tema Amerika i Menyn och superkul att träffa er ! Hoppas resan till Göteborg gick bra och Thomas kryar på sig !Kram