Kombinationen söt maräng , färska syrliga bär möter chokladsmak- kan det bli godare ? Enkelt att göra och kan förberedas till sista monteringen.
Pawlowa
Marängen
6 äggvitor
3 1/4 dl socker
3 msk kakao pulver
50 gram hackad mörk choklad
1 tsk balsamvinäger
Att dekorera med
5 dl lättvispad grädde
Hallon, blåbär eller vad du gillar mest!
Riven choklad
——————————-
Marängen
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa äggvitorna till hårt skum.Fortsätt vispa när du successivt blandar i socker och vispar till en fast och glansig maräng.Blanda försiktigt ner choklad och balsamvinäger och fördela på bakplåtspapper ca 25 cm i diameter.Ställ in i uppvärmda ugnen och sänk temperaturen till 150 grader.Grädda 1 timm och 25 minuter och stäng sedan av ugnen öppna ugnsluckan och låt marängen svalna i ugnen.
Vispa grädden och fördela över marängen och dekorera med bör och riven choklad.