Hur kan man variera köttbullar ? Något som vi tycker är gott är att göra frikadeller som variation. Frikadeller kokas i stället för att stekas och gör du dem på kalvfärs blir de härligt möra. Koka i en tomatsås med mycket vitlök och basilika och gärna med en skvätt vin i för att höja smaken på såsen.
Kalvfrikadeller
500 gram kalvfärs
1 gul lö
1ägg
2/3 dl ströbröd
1 dl grädde
salt , peppar
——————————————
Skala och riv löken.
Blanda lök, färs,ägg,ströbröd och kryddor.
Rulla till bollar.
Tomatsås
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
I burk passerade tomater
1/2 dl grädde
1/2 dl vitt vin
1 1/2 msk kalvfond
1/2 msk socker
basilika
salt,peppar
—————————————————
Hacka löken och vitlöken och fräs i olja,häll på sockret.Tillsätt tomater,buljong,grädde ,vin och kryddor.
Låt koka några minuter.
Lägg i frikadellerna. Låt småsjuda 10-15 minuter.
Servera med pasta och riven ost.