Koriander är kryddan som ger dig den där karaktäristiska asiatiska smaken. Kombination ingefära, sesamolja, koriander, biff tar dig tillbaka till värmen och lukterna som finns i bla Hongkong.
Det här är en god sallad med sydostasiatiska smaker. Du kan använda kyckling, biff eller lamm och sallad och grönsaker beroende på årstid. De marinerade böngroddarna sätter smaken på salladen.
Sallad med asiatiska smaker
700 gram rostbiff ( alt annat kött)
50 gram cashewnötter
3 msk solrosolja
2 tsk sesamolja
2 msk vatten
2 msk riven färsk ingefära
2 msk soja
1 msk socker
2 vitlöksklyftor
chiliflaks ( efter hur starkt du gillar..)
100 gram böngroddar
Blandad sallad
Körsbärstomater
färsk koriande
Thaibasilika alternativt vanlig basilika
salt,peppar
——————————————————–
Rosta cashewnötterna 10 minuter i 200grader i ugnen.
Gör dressingen, blanda i en salladsskål, limesaft,solros och sesamolja,vatten,riven ingefära,soja, socker , chiliflakes och finhackad vitlök.
Lägg groddarna i ett durkslag. Spola kokhett vatten på dem. Låt rinna av, spola sedan kallt vatten. Låt rinna av.Hit kan du förbereda ett par timmar innan.
Beroende på vilket kött du väljer så stek det i ugn på rätt sätt. Jag väljer här rostbiff som ska nå 60 grader i 150 graders ugnsvärme för att bli rosafärgad.
Blanda ner sallad, tomater och eventuellt övriga grönsaker i ” grodd-marinaden”.
Lägg i färsk koriander och basilika och strö över cashewnötter.