Vår & Lasagne

En solig Söndag i Mars

vårbildIMG_6651

Lasagne

Vad kan smaka bättre idag efter en härlig första vårdag som tillbringats utomhus med storstädning i trädgården !

En äkta köttfärssås är relativt enkelt att göra men görs inte i en hast.Jag brukar göra min köttfärssås så tidigt som möjligt på dagen så den sedan får stå på spisen och småkoka ett par timmar. Då går det sedan snabbt att laga till lasagnen med färska lasagneplattor och hemgjord alt färdigköpt bechamelsås när hela familjen är samlad.

Köttfärssås till lasagne ;
500 gram nötfärs
200 gram fläskfärs
100 gram rökt eller rimmat sidfläsk
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
i morot
kryddor – jag brukar variera men i dag blev det torkad basilika , 1 lagerblad, havssalt och svartpeppar.
Hittade även lite torkad Karljohanssvamp som jag blötlade i vatten.
2 dl vin, helst vitt
2 msk kalvfond
lite tomatpuré
i burk krossade tomater.

Bryn fläsket ihop med löken, vitlöken,moroten som du skurit i små tärningar och den blötlagda Karljohanssvampen ( spar svampspadet)

Tillsätt färsen.När allt är brynt,- tillsätt tomatpuré, krossade tomater, svampspad, kalvbuljong ( + vatten)

samt kryddor och vin. Låt allt koka i några timmar på svag värme.

Smaka av så du får din rätta smak på såsen !

Lasagnen;

Varva bechamelsås med lasagneplattor och köttfärssås, börja och sluta med bechamelsåsen.

Låt stå inne i ugn ca 30-35 minuter 175 grader, i slutet,- lägg på riven parmesan och höj ugnen till 220 grader 3-5 min.

IMG_6647

Lämna en kommentar

Under Pasta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *