Onsdag !!! Mitt i veckan ! – I Göteborg där jag kommer ifrån alltid kallad ”lill-lördag”. Underbart vårväder.
Matte coacher och gympaträning för barnen, jag har varit och fått laserbehandling, samt shockpowerbehandling på onda muskler- hemma lite tidigare =längre tid att laga middag ! Jag är ju lite svag för klassisk svensk husmanskost och för att även ge barnen detta så försöker vi köra klassiskt husmanskost på onsdagar.Idag blir det därför Klassiska oxrullader med lika klassiskt gräddsås och lingon !
Oxrullader
Lövbiff
Champinjoner ( ca 5 stora finfördelade)
I pkt bacon
1o skivor saltgurka
1,5 msk dijonsenap
Persilja efter smak
Salt, peppar
————————————————————————
GräddSås
4 dl vispgrädde
1 dl vatten
2 msk Kalvfond
1 Hönsbuljongtärning
Soja
Salt, peppar
————————————————————————-
Gör först fyllningen.
Stek svamp och bacon. Tillsätt dijonsenap, persilja, och kryddor, låt svalna.
Bred sedan fyllningen på lövbiffskivorna, rulla ihop och fäst med köttnålar alternativt stora tandpetare.
Bryn i smör och olivolja.
Tillsätt, grädde, kalvbuljong, hönsbuljongtärning samt soja, salt och peppar och låt sjuda tills smaken sätter sig.
Servera med kokt potatis och lingonsylt