”Hurtigbullar” ( Fullkornsbröd)

Vi älskar bröd i vår familj. Tyvärr innehåller köpt bröd både E-ämnen, konserveringsmedel och framför allt alldeles för  mycket socker. Förutom att jag tycker om att baka så blir detta därför ytterligare en bra anledning att ta sig tid för brödbak.

IMG_7230

IMG_7235Dessa ”hurtigbullar” bakades jämt hemma hos mig när jag var liten och mina barn tycker att de är supergoda. De innehåller mycket fiber vilket gör att du håller dig mätt länge.

”Hurtigbullar ” ( Fullkornsbröd)

100 gram jäst

12 dl fingervarmt vatten

1 msk salt

1 msk socker ( jäser bort)

2 1/2 dl kruskakli

1 kg grahamsmjöl

5 dl vetemjöl ( ca,- tillsätt efter hand)

—————————————————IMG_7231

Lös jästen i lite av vattnet. Häll i resten av vattnet, salt, socker och kruskakli.Rör om.Blanda ner grahamsmjölet och vetemjölet till en lagom fast deg .Låt jäsa ca 1 timme i rumstemperatur, alternativt i kylen under natten.Knåda degen ( som kan var lite kladdig efter jäsningen-tillsätt i så fall lite mer vetemjöl)  Baka ut till ca 30 runda bullar. IMG_7232

Låt jäsa ytterligare 40 minuter. Grädda i 225 grader ca 10 minuter.

 

 

 

IMG_7236

 

Lämna en kommentar

Under Bakning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *