Nu är det planteringstider ute ! Även om det fortfarande är lite kallt och den härliga värmen inte har kommit så kan jag inte vänta med pelargonierna längre!
Efter att ha varit ute en stund känns fingrarna som is och dags att gå in och fixa mat, jag håller kvar vid naturtemat och även om det är långt till höstsvampen gör en Kantarellrisotto.
Kantarellrisotto
1 Burk kantareller ( den här årstiden- annars självklart färska !)
2 charlottenlökar
2 dl vitt vin
2 hönsbuljongtärningar
1 1/2 dl riven parmesan
Smör,olivolja
1 msk grädde
salt,peppar
————————————————
Hacka löken. och fräs i smör och olivolja.
Tillsätt riset och låt fräsa med, rör hela tiden.Häll på vinet. Det luktar underbart av ångerna, häll sedan på vatten , lite i taget. Lägg i buljongtärningarna, rör hela tiden och tillsätt vatten så fort riset börjar sakna vätska. Sänk värmen men låt ändå sjuda sakta hela tiden.Risotto kräver passning och kärlek och är ingenting man bara lämnar på spisen. Efter ca 20 minuter bör du ha tillsatt det mesta av vattnet.
Under tiden delar kantarellerna om de är stora och fräs i smör med salt och peppar.
Tillsätt kantarellerna i risotton och fortsätt sjuda tills riset känns klart. Tillsätt parmesan och en msk grädde,och smaka av med salt och peppar.Jag har kyckling till men detta funkar annars utmärkt som en vegetarisk ensamrätt .