Rabarberkaka en söndag i Juni

Ännu en ljum försommarkväll. Det gäller att passa på att träffa vänner denna härliga ljusa årstid, att sitta ute är dessutom en bonus !I dag blir det Ceasarsallad med grillad kyckling och efter detta en härlig Rabarberkaka med rabarber från trädgården. Till det en yoghurtsås med mycket vaniljkänsla.IMG_7609

 

Redo att möta en ny vecka !

Rabarberkaka med vaniljyoghurtIMG_7608

3 ägg

2 dl socker

150 gram smält smör

1 dl crème fraiche

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulverIMG_7607

fyllning

150 gram rabarber

1 tsk potatismjöl

1 tsk vaniljsocker

————————————

 

Vispa äggen med sockret.

Smält smöret och blanda ner i äggvispet ihopmed creme fraichen.

Blanda ner vetemjöl och bakpulver försiktigt.

Blanda rabarber med potatismjöl och vaniljsocker och rör försiktigt ner i smeten.

Grädda i 175 grader ca 30 minuter tills kakan fått fin färg.

Vaniljyoghurt

Blanda 2 dl turskisk yoghurt med 1 tsk vaniljsocker och 1 msk florsocker – servera väl kyld till kakan.IMG_7612

 

 

Lämna en kommentar

Under Bakning, Dessert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *