Ännu en ljum försommarkväll. Det gäller att passa på att träffa vänner denna härliga ljusa årstid, att sitta ute är dessutom en bonus !I dag blir det Ceasarsallad med grillad kyckling och efter detta en härlig Rabarberkaka med rabarber från trädgården. Till det en yoghurtsås med mycket vaniljkänsla.
Redo att möta en ny vecka !
Rabarberkaka med vaniljyoghurt
3 ägg
2 dl socker
150 gram smält smör
1 dl crème fraiche
3 dl vetemjöl
fyllning
150 gram rabarber
1 tsk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
————————————
Vispa äggen med sockret.
Smält smöret och blanda ner i äggvispet ihopmed creme fraichen.
Blanda ner vetemjöl och bakpulver försiktigt.
Blanda rabarber med potatismjöl och vaniljsocker och rör försiktigt ner i smeten.
Grädda i 175 grader ca 30 minuter tills kakan fått fin färg.
Vaniljyoghurt
Blanda 2 dl turskisk yoghurt med 1 tsk vaniljsocker och 1 msk florsocker – servera väl kyld till kakan.