Baba Ganoush

I mellan östern är Baba Ganoush ett måste på mezebordet.Det är en röra av bakad aubergine som mosats med vitlök och olivolja. Röran är god som tillbehör till bröd eller som vi här väljer – som tillbehör till grillat lammkött. Du kan med fördel förbereda röran en dag innan den ska ätas så att smakerna får sätta sig ordentligt.IMG_7617

Baba Ghanoush

2 aubergine

2 vitlöksklyftor

1/2 grön paprika

1 liten rödlök

2-3 msk citronsaft

1 tsk salt

3 krm svartpeppar

2-3 msk persilja

olivolja

———————————————————————–

Stt ugnen på 225 grader.

Stick hål på auberginerna och ugnstek dem ca 20 minuter tills skalet svartnar .

Låt svalna och skrapa sedan ur fruktköttet och lägg i en bunke.

Pressa ner vitlöken. Finhacka paprika och lök och persilja  och blanda ner i röran som du sedan kör slät med mixer.Blanda ner övriga ingredienser.Smaka av med citronjuice, salt och peppar. Ringla eventuellt  lite olivolja över röran och garnera. IMG_7591IMG_7592

 

Lämna en kommentar

Under Röror och plock, Såser och Dressingar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *