Nu blommar mina härliga pioner äntligen ! Pioner är en riktig ” stilblomma ” snygg och elegant. Min mormor som var en dam med stil och dessutom älskade sin trädgård och sina blommor ,drack alltid champagne i trädgården tillsammans med sina pioner när de började blomma. En underbar sed som vi tagit efter !
Efter helgens alla grillningar är vi nu inne på matlagning av rester.Idag en pasta med en sås av kyckling och prosciutto .
Pasta med kycklingsås
Grillade kycklingbröst
skivor av prosciutto
1 gul lök
2 msk tomatpure
4 dl Grädde
1 dl vatten
ett par msk rosevin
1,5 msk kalvbuljong
färska basilika blad grovt hackade
salt,peppar
——————————————————–
Finhacka löken och fräs i olivolja. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa in.
Häll i rosévinet och vattnet och tillsätt sedan grädden och kalvfonden.
Smaka av med salt, peppar ev mer basilika och ev mer kalvfond.
När man lagar mat på rester får man köra lite på ” känn” och smak :)Servera med färskriven parmesan, körsbärstomater och ruccola.