Pasta med svampsås

Stressig måndag och i dag får det bli snabba pastasåsen till en hungrig dotter som klarat sig igenom måndagens logistik och träningspass och snabbt behöver energipåfyllning.

Min nya målsättning under hösten är att äta mer vegetariskt och varför inte  göra som ex- Beatlen Paul McCartney och köra ” Meatfree Monday”. Det får bli vår familjs nya vana under hösten.Varje måndag kommer jag laga vegetariskt framöver. Jag kommer dock inte gå hela vägen, utan använder ibland mjölkprodukter och i vissa fall buljonger, -men i alla fall en start.

Idag blir det därför en svampsås till pastan.Det är gott att blanda flera olika sorts svampar och göra en krämig sås ihop med en mozzarellasallad. IMG_9555.JPG

Pasta med svampsås
300 gram kantareller
100 gram champinjoner
1 lök
1 1/2 vitlök
2 msk kalvfond
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl grädde
1 dl vatten
1 msk Färsk persilja
Smör till stekning
Salt,peppar
—————————————-
Rensa svampen och stek torra så vattnet försvinner.
Finhacka lök och vitlök.
När all vätska i svampen är borta tillsätter smörklick och lök& vitlök och stek ihop med svampen tills löken är mjuk och svampen fått lite yta.
Tillsätt grädde, vatten och buljong/fond och låt puttra i ca 10-15 minuter.smaka av med persilja,salt och peppar och servera med mozzarellasallad och riven parmesan.IMG_9552.JPG

 

 

Lämna en kommentar

Under "Meatfree Monday", Pasta, Vegetariskt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *